Monday, December 20, 2010

harini kan..saya amek cuti.sebab kete dah lama tak service.almost 1000kms over! :P pastu..sambil2 tu konon2 nak tanya kedai cat kete..berapa agak2 kete yang dah calar balar ni.(sedih sebab kena calar ngan kunci.sape ntah dengki :( ) so pagi2 dah bangun kol 8.pastu siap2 pegi hantar kete.pegi post office plak.nak hantar surat kat Yuki in Tokyo and cikgu Jepun kat sana new year card.kejap je dah siap.pastu masa kat bengkel..kena tunggu lagi dalam 20-30minit camtu.malas nak ulang alik dua kali.by then dah pukul 11am.tengok jam.perut lapar.tak makan breakfast lagi.terus pegi Ismail.teringat roti canai ngan kuah sardine terbaekkk!! ajak mama teman,dia dah nak kuar pegi kelas pulak.call shoe.ajak dia teman makan.nasib baik ;) borak2 tengok2 jam dah nak dekat kol 12..

pegi Maxis Center plak.beratur panjang gila.nak bayar bil (dah kena barred) pastu dah sampai turn ingat boleh tanya pasal subline.kena amek number lain plak.tengok jam dah kol 12:15.janji ngan fiza nak lunch kol 12:30..tunggu punya tunggu.number tak sampai2 gak.blah je terus..pegi amek fiza.hujan lebattt!!terus pegi IKEA.masuk IKEA..JAMMMEDDDD plak!!ramainya manusia!! semua orang pun cuti nak service kete ke?? pfftt!! pastu cari parking pusing punya pusing..sekali!nampak parking spot baekk punya! tapi kena reverse! pastu fiza jadi cheer leader jap.kasi semangat supaya berusaha mendapatkan parking spot itu.tapi nak dijadikan cerita.saya salah budget daaa...masuk gear reverse..paut sampai abes stereng..terus tekan minyak!VROOOMMMMM!! tiba222.... BAMMM!!! langgar kete orang!! pffttt!! shit.F***! serious tak nampak.sebab cermin belakang memang dah penuh dengan air hujan.siap fogged plak cermin belakang tu.kete yang kena langgar plak color macam bluish grey! Ya Allah!! camne leh tak nampak!! sensor pun tak sempat detect!! laju sangat reverse! :( fiza terus "LARIII ERIN LARIII!!" hohoho ape lagi..terus masuk gear Drive..pecut tinggalkan IKEA (cuba untuk laju tapi keta banyak gila tengah cari parking) sambil tu dari dalam kete boleh dengar guard duk tiup wisel.PRIITTT PRITTT PRITTTT!! damn! sudah!mesti dia pritt kat aku!! ahhhhh lari2222...memang nekad gila nak laari.gilo! tak sanggup nak bayar kete orang dowh! (oh btw,orang tu tade dalam kete.it was parked in a parking space) serious saya cuak.tapi perasaan tu tak dapat ditunjukkan.sebab takut kantoi ngan guard.so fiza pegi bayar tiket.dengan tenang sambil berdoa "Ya Allah i'm sorry..i'm sorry" huhuhu..takut okaayyy..kuar kete..tengok bumper belakang.. "aik? takde pape pun..bumper tercabut clip je" fiza dah bayar.terus kuar parking IKEA!!

fikir fikir fikir..makan kat OU je lah.dapat parking space setelah 10minutes cari.Ya Allah.dugaan betul!memang harini hari kereta kut! jumpa parking space.kali ni siap2 cakap "diam fiza.aku nak focus" :P hehehhe lawak gila!!terus fiza cam diammmm jee..tapi sambil tahan gelak.masuk je parking terkekek2 gelak dua ekor ni ha..kuar je kete..baru all those hit and run incidents came rushing to my head! kaki terus jadi lembik.tangan dah terketar2!! horrorrr!!! pastu pegi Delicious kasi tenangkan otak jap.makan2.teman fiza shopping jap.*uhuk2* pastu balik TTDI.sambung pegi maxis.lagi setengah jam tunggu!lembappp gilaaa!! gerammm!! terus jumpa kak alysha kat tutti frutti.huuuu..sedih sangattt..fikir2 balik pasal kete.kak alysha kata the car hit was not that bad punya.sebab iswara bumper depan dia kuat.huuu..gossip22..then head home!hujannnnnnn..

haihhh..what a day..gara2 nak service kete.cat kete.isi minyak kete.kete jugaklah kena accident tadi.oh well.sorry empunya kereta.saya memang sangat berdoa kereta anda OK.sebab saya tahu.kereta anda pasti ok.yang pasti,saya kena cat kereta extra lagi.pfftt!malang betul mundane monday wa~ how was your monday? any accidents too? :P much love xx

erinchunk circled @ 10:24 PM

6 people circled

Post a Comment