Wednesday, November 17, 2010

selamat hari raya!! maaf maaf..sangat sibuk sejak kebelakangan ini.sempat untuk twit dan fb je.. ;P cuti raya kali ini tak terasa macam raya sangat pun.setiap tahun kami sekeluarga tak balik ke kampung halaman sebab cuti hanyalah sehari.ngeee =B so,ingatkan ibu tercinta tak masak apa2 sangat.sekali,HAMBEK ko! juadah hari raya dimulakan dengan rendang yang telah siap dimasak semalam.

oh sangatlah sedap.sekali letak,letak dua ketul nasi.tengok2 rendang lebih.tambah lagi nasi seketul.nasi pulak lebih.so camne nak stop?? HAHAHAHHA..pastu..harini..lepas subuh mama dah kejut mintak tolong dia kat dapur.tahun ni kami berdua je sediakan makanan semua.kakak kena bertugas di rumah sendiri.hehe.mama masak lontong..pehhhhh!! sedap gila! ni pun sekali letak kuah,nasi tak cukup..tambah nasi,kuah plak tak cukup.hehe.. *alasannn* at the end of the day (tak berapa nak end sangat,sebab pukul 11 je semua orang dah terbongkang!kekenyangan) tengok jam,baru nak masuk kol 12! =B ape daaa...ni baru makan dua menu.tengok2..semua dah tido merata2 dalam rumah tu.sorang kat depan,sorang kat depan tv,sorang dalam bilik.semua kekenyangan..plak tu hujan! pehhhh memang dari yang tak lena, bertambah lena!sedar2 dah pukul dua.hehe..

bangun2 je aunty datang rumah.by then berpusu2 cousins datang..nasi yang tadi cukup kena tambah dua tiga kali lagi.kena masak yang lain.hangat betul lontong mama!=P

sodappppp!!uuhhhh..tapi nampak je macam saya lahap,kan?tapi saya makan dua kali je..DUA KALI jeee :D lepas tu menuju ke rumah aunty di belakang rumah.chef hazril kita as usual masak sedap2..masak soto dan lontong! so i aimed for soto of course! seriously sedappppp!! haihh..i am soooo 'mengorbankan' diet dua minggu lepas.in just ONE DAY!huh! ok esok harus start diet semula (amin!) hehe..but all in all, bila lagi kita nak enjoy food kalau bukan during festive season kan? so tak salah makan..makan sikit2 sudah =) yang penting,lepas tu balancekan balik ;o)

oh well,esok keje macam biasa.although sangatlah takde mood untuk bekerja.tapi i am gonna be working late tomorrow and friday too.and i heard that the development team will be working on sundays too! oooohhhh sweeeelllllll :'( yang penting keje siap.takpelahhhh..pengorbanan..

so what's your pengorbanan for this year? i have sacrifices my duit jola joli this time.because i'm heading east next year =) can't wait!can't wait! take care peeps! don't eat too much! =B much love xx

erinchunk circled @ 8:20 PM

2 people circled

Post a Comment