Sunday, July 18, 2010


like a real one.with good friends.good food.good weather.and strangers ♥

i miss u lah nuwen =)

erinchunk circled @ 10:58 AM

1 people circled

Post a Comment

Thursday, July 15, 2010

halo.sorrryyyy.saya sangat sangat sangat sangat busy!! pindah rumah baru.had been outstations since april and saya masih belum berada di office secara 5 hari seminggu.mesti 2 hari seminggu je.minggu depan dan depan satu lagi saya akan hilang lagi.minggu lagi satu.saya akan hilang lagi.sampai lah seminggu bulan puasa.saya akan muncul balik.kut.ok?sorry..banyakk benda nak cerita.tapi takde masa.i do miss blogging too! hope to blog soon.have a great week! much love xx

erinchunk circled @ 12:15 AM

0 people circled

Post a Comment

Saturday, July 03, 2010

hello people.fewh! i finally got the chance to breathe! lol.it's that bad,huh? i had been super busy (as always..lame) so i didn't have the chance to celebrate my birthday.so sad! i hafta work on my birthday..even worse..i didn't even got a cake!sangat sedih ye kawan2.tapi takpe..semenjak dah berumur *uhuk* 26 ni.saya rasa saya sudah tidak mahu kek kek..mahupun berdiri di atas kerusi TGIF sambil orang yang tidak dikenali bertepuk tangan dan menyanyikan lagu 'happy birthday'.sape happy birthday? nama aku 'erin' kut :P

so meh saya cite apelah saya buat sepanjang 3 bulan yang lepas! huhu..ok..ingat tak haritu saya pegi sabah.sandakan.labuan.miri dan kuching.haa..itu adalah untuk melawat hakim2 atau ketua pendaftar setiap mahkamah yang kami lawat untuk memberi anugerah ICT Ketua Pengarah/ Ketua Pendaftar.sebab saya ni bekerja dalam bidang ICT.jadi saya ditugaskan untuk menilai pakcik2 ni *uhuk* oklah.kasi up sikit.dato'2 ni bagi memastikan mereka menggunakan sistem kami sepenuhnya.dan apekah yang mereka lakukan dalam memartabatkan penggunaan E-Syariah di dalam jabatan atau opis mereka (cewah!) so,kita kena tanya macam2 soalan kat dia..kena tanya.."anda menggunakan email atau tidak?" atau setakat ada email address tapi tak tau nak buat ape dengannya.mungkin untuk kegunaan facebook atau pun untuk kegunaan berkenalan di halaman "Ruang Saya" a.k.a myspace :P so kena tanya jugak,ape inovasi yang mereka telah lakukan seperti merekacipta website sendiri atau mencipta sistem 'in house' untuk kegunaan pejabat mereka.pasal server lah,pasal sistem perfailan..administration..dan macam2 lagi.so bayangkan..selama dua minggu sampai nak termuntah dah..asyik tanya soalan yang samaaa je =P so itu lah tugas saya pada awal bulan april dan mei lepas.

lepas tu..dah masuk june,kerja2 migrasi plak diteruskan.kerja2 migrasi ni pulak,adalah untuk meng'upgrade'kan server sistem kami di setiap mahkamah syariah negeri.maka saya dan rakan2 telah menjelajah ke seluruh malaysia untuk meng'upgrade' server bagi sistem kami..so there was i,going to kuantan,JB, kuala terengganu, melaka, seremban and few other places to check on our servers.in between the working and travelling..i was called to Biro Tata Negara.kem bina semangat.bina semangat ape pun tak tahu lah kan..jangan semangat tanah,angin,air dan pokok sudah.hehe.it ended somewhere aroun 22nd of June.gila penat kan?

so on my birthday..i was in Kuala Terengganu,doing my last server migration.and nak taknak..i hafta work.so i was in KT for two days and woke up to such a beautiful sunrise on my birthday =)

subhanAllah..cantik betul matahari pagi tu..i barely slept the night before.woke up at 4am and ended wide awake til 7am :P tengok2 dah kena bangun pegi keje..alhamdulillah..saya pun sudah masuk angka 26 pada 29 Jun 2010 lepas :)despite working and a wee bit sedih sebab dah jauh beratus batu.cewah.ye aa family pun jauh,encik pun jauh.so this year was a bit sedih sebab kena sambut sorang2..but not so sedih because i have lovely thoughtful fwens ♥ i even put my phone on a silent mode so that my roomate tak kena kacau dengan all the birthday wishes.haha.thrill sorang2 je baca sms dalam gelap bilik hotel tu.(dalam selimut plak tu.lol) so sebab sedih kena sambut sorang2..saya pun nak seronokkan hati yang sedih ini dengan membawa diri membeli dan belahkan diri di kedai batik =P dapatlah dalam 4 pasang (hoh!gilo ko nak buek apo banyak2 kain batek tu ha??) and then saya pun selesai bertugas jam 6 petang.terus ke airport sebab flight pukul 920 :) tak sabar mahu pulangg..sebab encik janji nak jemput kan.tengok2..flight sampai pukul 11pm.geram campur penat..saya sudah hampa sebab dinner terpaksa dibatalkan.tapi saya seronok..encik telah memberikan hadiah yang manis ;) dan jemput pulang dari airport.

senyum pun sampai lah ke telinga..pastu esoknya plak..karimah telah bermalam di rumah saya.dua hari.kami pergi date kejap petang tu..belanja saya makan birthday kat black canyon =)


kemudian kami pulang dan saya pula ada sambungan tarikh (date) dengan encik.untuk birthday treat saya! =) kami pergi ke red wok.makan steamboat.first time pegi rasa cam 'apehal komplikated benau sistem dia??' rupanya lagi senang! bayar je..ko amek suka hati mak bapak ko nak telan berapa kilo seafood pun takpe.siap dapat makan ice cream for dessert!costed us less than rm65 kut! thanks ♥


esoknya lepak lagi bersama kaem di little island.dia teman saya berbuka puasa dan kami minum air soda ceria! sedap gila!! pastu kami balik,tengok movie plak! tengok cite backup plan! serious kelakar nak mati! jLO sangat comel dan lelaki itu sangat kacak!! pastu kami balik,kaem berikan saya (eh beri ke share eh?) hahaha..ok2 dia bershare (beri+share) cake terbaru di resepi rahsia, strawberry marshmallow kut nama dia.sedapppp!!!

terima kasih karimah..awak sangat baik hati!balik2 tu memang penat gila.movie ended at 12ish.and i was so tired i went straight to bed and woke up late for work! :P tgif, pegi keje pun siap tidooo jee..tengok2 jam dah pukul 5pm! terus cabut balik ttdi.and got dinner date with lava lava.so my lovely lava lava and dr.alan treat me a nice dinner @itallianies =)

so that's it..my whooollleeee journey of 3 months working trip and fabulastic friends for my birthday celebrations.thanks guys! i love u ♥ always :) and tomorrow! woohoo!! i'm off to bandung for my birthday trip! things are just getting better aren't they? ;) so,have a nice weekends everyone! i see u next thursday! much love xx

erinchunk circled @ 2:29 PM

0 people circled

Post a Comment