Sunday, June 15, 2008

rebate the sunny day


harini semangat.altho tido lambat.bangun awal nak pegi jog.dah dua minggu tak pegi.kaki dah cramp2.mengada.pastu otw balik tengok post office sangatlah ramai orang.(ye,rumah saya adalah di kawasan post office yang masuk tv malam tadi pasal rebat.hehe.glamer sekejap.post office la tapi :P )rupanya semua orang nak merebatkan duit yang setakat untung minyak rm1.7 sehari itu pun kalau ko guna myVi.what de??itu sama dengan harga kenaikan minyak tu.dungu!benci aku.pandai derang nak gunakan duit sebagai nak gelapkan mata kami2 ni.jap jap..berbalik kepada cerita asal.so dad and i wasn't paying any attention at the p.o.so we headed home.suddenly i brought up to dad about the rebate thingy.(i was actually asking if i could get the rebate.) dad was s0o unhappy since he had sold his 190E and did not get the rebate money since the car is now with the new owner.BUT he said that he has the right to have the rebate money from the car owner because he paid for the road tax before he gave the car to the person.so he wasn't in the mood to talk about the rebate thingy.but i was reading the article over and over again.then it hit me!"papa..papa dapatla rebate!! u ada kereta perdana and scooter tu kannn?" and he was like "ye ke?motor dapat ke? perdana pun dapat ke?tapi perdana 2000cc." and i read again : Peruntukan tersebut akan digunakan untuk membayar rebat tunai kepada pemilik kenderaan persendirian sebanyak RM625 setahun bagi kenderaan berkapasiti enjin sehingga 2,000cc serta trak pikap dan jip berkapasiti enjin sehingga 2,500cc. then my dad said :"sehingga ye?so perdana boleh la ye?" *note our cars semua 2000 cc ke atas.adehhhh bahanaa bahana* terus semangat ayahku.hu hu.terus saya pun semangat.terus siap2 nak pegi p.o.beratur2 tengok nombor jauh lagi.masa tu 1530 ++ .number kami,1587.huh!lama giler..tapi takpe.demi rm652.ha ha.sekali ada orang pass number 1535 to me.uiks.this must be my lucky day.so takyah la beratur lama2.sekali!bila sampai turn kami..tanya2 punya tanya..kami tak dapat rebate daaaa.haha *period~* sebabb kami punya roadtax belum mati.fewh~ at least!! nanti dah renew dapat la ;) weeee~~ best best.tapi still!! ko ingat kitorang dapat duit tu untuk setahun tu dapat kurangkan ke beban tiap2 bulan kami??doinkkkkk (mimpi indah hanyalah sementara.demmm!)


malas nak pikir.balik umah.tengok tv.sampai kol 5 tengok kat luar.cuaca cerahhh sangat.rasa cam nak pegi menangkap foto.he he.took out my olympus (but i definitely need a dslr!!! aarghhhh!!) and memulakan sesi gila2 remaja.i love lovely weather.makes me feel happy altho its freaking hot.but its such a lovely sunny day =)









yes.that is how bad i'm need of a day off.i need to get crazy once a while.he he.hoh!can't wait for tomorrow.which is 19hours from now =D nite2 peeps.much love xx

erinchunk circled @ 1:18 AM

0 people circled

Post a Comment