Thursday, May 01, 2008

selamat hari pekerja? yeahh riteee..


woww!!! there IS a day where i don't have to work is it?? last week and this week seems like FOREVERRRRR!!!! i was going up and down the standard charted like mad cow disease.penat hokayyy!! the only thing i've been doing was sitting in front of the pc.godek2 skit.dah okei.pastu tak jadi gak! benda tu tetap tamo jalan!!huhu!!bukan salah sayeeee..itu benda mesti terkena penyakit "malas nak bekerja".macam saya jugak la ;p apa ingat machine taleh merajuk ke? so we sent the pc for hospitalize.he he.


the next day,went back.pc's back.good condition.*fresh from ward* ha ha! so i godek2 lagi.install ape yang patut.dah boleh run.alhamdulillah...BUTTT tetiba hilang jugak!uiks? main ciku cak plak ngan aku.huh!geram betul ngan pc ni.sebab application ni tak pernah tetiba hilang masa dia tengah 'running'.shit! i seriously can't figure out what went wrong.ni gara2 derang cleanup haritu la.tak pernah2 before ni hilang camtu je application kitorang.cis!!i called boss.huh.selamba je dail number taiwan.mamat tu pegi berchoti kat taiwan.malu giler aku nak call tanya dia itu ini.dah tu..dia tinggalkan je aku soh settlekan standard charted issue without any sepatah dua kata sebelum dia blah.bapak aku kata.."haprak betul.dah tau ada issue pegi gak bercuti".i totally agreed.tapi maybe time ni je dia boleh bercuti.sebab before ni dia takde orang nak back up.dia kena keja sorang2.whatsoever,it's been 8 days now.if according to ERIN's lazy calendar.its been a week now (sebab dalam calendar erin ada 8 hari seminggu.he he.)aku turun naik standard charted.




duit abes,tenaga abes.penat gilerr!!hari2 balik kol 8 malam.jammed lagi.adehhh boleh mental aku~!!!




and fuh!i seriously boleh pengsan if i hafta handle benda ni sorang2.dah merasa kena marah ngan client dua kali dah.pedih je telinga.hati ni tetap tegar jugakla.nak buat camne.but i learnt from it.rasa cam nak test my own patience and at the same time challenge my ability.takpe.aku tau..nothing is impossible. =) but nak dijadikan cerita..bos ni dahla takde.pastu tinggalkan keje.enhancement untuk HLB plak.sat gi aku duk turun naik standard charted.mana ada masa nak buat dus!!!! adehhhh and guess what? now i'm actually accessing my pc at the office from home.sebab nak kena siapkan keja ni by next weeeeeekkk~!!! serious now i know how it feels.damned!guess what..1 MAY 2008.. selamat hari BEKERJA huh.much love xx enjoy ur holiday!

erinchunk circled @ 11:58 AM

0 people circled

Post a Comment