Wednesday, May 07, 2008

i need some time alone


harini sengaja bangun lewat.dah nekad dari semalam harini taknak pegi keje.too much tense lately.i just need some time alone.pukul 815,fon dah berbunyi.client called.what the?? pagi2 buta dah call memang tau2 je aku nak ponteng keje arini.lepas je jawab fon dia.aku sms bos cakap taleh datang keje.nak mc.pastu terus offkan phone.sambung tido.


semalam memang disaster.worst mistake ever!ingat tak task yang bos bagi masa pegi taiwan.huh!isnin tu jugak dia nak aku siapkan.otak terus cam automatic jammed.drained out from week before still tak hilang.but aku cuba jugak siapkan.tapi banyak giler nak kena siapkan.walaupun bendanya ciput.tapi kena teliti giler.so buat punya buat.dah kol 10pm.still kat office.plan balik umah.siapkan kat umah je.sebab boleh VNC (access pc office from home).by 11 dah start buat keje semua semangat abes.tengok2 dah kol 2 pagi.buat punya buat.ada lagi satu part tak start2.otak dah penat.19hours depan pc!end up.tertido depan pc kol 3 pagi.subuh kelam kabut bangun sambung balik keje.rushed pegi office submit.TURNED OUT!! keje yang aku buat selama ni adalah module yang salah!!!!!!!!! ya Allah.terasa sia2 je sengkang mata,menangis2 pagi buta sebab takut bos marah.gastric pagi2 sebab stress.pastu bos kata "this is the different one".yang aku boleh intepretkan adalah "THIS IS FUDGING WRONG ZAIREEN!!" huhuhu.sure dia hampa ngan aku.dahla keje tak siap.salah pulak tu.carelessnye aku nihhh!! pastu kena rush pagi2 tu jugak pegi scb AGAIN!!! so pegi.testing2 system tu.try run.sambil debug sambil testing2 tu.bajet kuar lunch kol 1pm dah siap testing tu by 2pm.guess what?!! pukul 4pm aku tunggu punya tunggu.apesal tak siap2 lagi testing aku ni?? rupa2nyaaaaaaa...the "RUN" button which was supposed to be tekan by me adalah TIDAK ditekan from the very beginning aku kuar lunch tadi!! adehhh..sangatlah careless LAGI SEKALI.so kenalah tunggu sampai kol 6pm baru dia abes run!! kol 730pm abes verify.kol 8pm baru terhegeh2 nak balik umah dari raja chulan tu..hu hu.mata dah berattttt gilerr..kepala pening nak mati.semalam terus nekad.i quit!


i am s0o not gonna do this job again.nekad punya nekad.plan cuti arini.konon mc.serious rasa aman dunia sekejap.offkan phone.pegi umah si kenit.main sampai lebam.bawak dia balik umah.lepak2 lunch sama.pegi OU shopping2.and feeling s0oooo blissful todei.this just wat i needed.a clear mind.and i bought myself this!




the white cardigan.try it on sama itu baju baby tee roxy yang beli masa kat bijou last two weeks ;) as u can see.itu si kenit ada tengah main tembak2 guna hanger depan cermin tu sambil saya menerai2 baju2 dengan semangatnye.haha.so penat pegi shopping..balik umah pegi dinner.tetiba bos called!! aduhhhh rasa cam terus menyirap otak.tapi at the corner of my mind.rasa cam kesian.rasa cam bersalah to lenyapkan diri tiba2 arini.as a team,saya kenalah tolong dia kan?he called to check on me.and ask if i was getting better ( kan saya sms dia cakap saya tak sihat :P ) sebab esok kena pegi scb lagi.lanchhhhh~!! but,saya redha.sebab saya sedar..itu tugas saya.at the same time..nekad semalam terus hilang.rasa cam saya nak terima cabaran ni.apekah sudah sampai masa untuk tukar keje?? macam tak seswai kan?? but takpela..itu hal belakang cerita.so to NOT ruin my mood for todei..as for tonight..i wanna get a good sleep.and watever happens tomorrow..will be happening tomorrow.plus! my sis is coming tomorrow!! yeayyy!! have a good sleep peeps.much love xx

erinchunk circled @ 11:07 PM

3 people circled

Post a Comment