Wednesday, May 28, 2008

i come i see i conquer


hey peeps!! wowww!! i was s0ooo tired to even sit in front of the pc for the past few days.cameron was fun,great view,good experience but damnnn tiring!! i thot we're supposed to go for a jungle trekking like the usual BTN type.but i never thought we would go MOUNT HIKING!! woahh~!! seriously..it was the most tiring experience ever!!compared to BTN,paintball or futsal!huh~! i was s0oo pancit!!but alhamdulillah..berbekalkan jogging and hiking di hujung minggu.sayalah orang pertama yang sampai di puncak dan di kaki gunung itu ;) but of course i wasn't the only one.there were three of us.at first there were kondaiya,eunice and me who arrived first at the peak.but then after descending..dah bertukar pasangan plak.there were me,nunun and eunice ;) fyi,eunice is a mother of one okei.you go mommy~~!!descending was the most tiring part because u need all the energy to keep on going and at the same time keeping yourself from falling off the cliffs!!horror!!climbing up the mountain is easier than climbing down!!seriously i was at the last drop of energy.kalau macam otromen tu,dah bunyi "tit!tit!tit!tit!" lampu nyala2 merah ;p but it was seriously menguji tahap kesabaran mental dan fizikalku.hu hu hu..


imagine that we have to climb the trees which was fulll with moses.at first memang sangat menggelikan sebab lembik2 but lama2 u rasa macam "ahh lantak..asalkan aku tak
jatuh!" ;p pastu you kena panjat mengereng tau macam yang orang nak bunuh diri kat bangunan tinggi tu.kena climb from windows to windows tu kan kena panjat berhati2.haaa..macam tu la rupanya..sebab kalau tak pegang kuat2 pokok tu memang boleh jatuh gaung!series! and the first 2 hours was okei.people are trying to cope with the weather,coldness and the muddy forest.and people can still laughing at each other's joke and siap nyanyi2 la kan..but after arriving at baby irau.which was the first peak.everyone started to give up.some wanted to retreat and some wanted to continue..ye la..susah payah panjat tinggi2 taknak tak naik peak?? tak best la kann..so 15 of us decided to continue hiking up the irau's peak.getting from baby peak to 'mother's' peak was kacang.agak bangga la kan dapat naik sampai atas.tapi tak best pun sebab hujan so kabus tebal sangat so u cannot see the view dari atas puncak tu sebab kabus.dayme!penat2 naik tauu..pastu naik2 dapat signboard kuning tu je la.hoh!i mean seriously,it took only one hour for us to naik tapi just dapat tengok signboard kuning tu je??huh! then tak sampai 10minit duduk kat peak kena turun balik sebab hujan makin lebat.tak ke bengong?? but to get from the peak to the foot of mountain was FOREVER!! i was almost giving up.sebab hujan dah turun tak henti2..the fog made our view limited.we were all exhausted.hungry.thirsty.and the soils were getting muddier and God know's how 'milo-O' was the mud!! thanks to my ever realiable ACG shoes.memang sayang cium2!! sebab kasut orang lain dah tercabut tapak la.siap ada sorang tu kasut dia dah tercabut..dia panjat guna selipar je!!kesian kann??macam2 la jadik..hu hu..but my shoes sangat berjasa sebab meredah lumut,hujan,lumpur,akar kayu segala maknika.alhamdulillah..semuanya okei ;) but memangggg dah tak larat sangattt!! imagine 8 hours in the forest.and it was getting darker.the only motivation was i want to arrive safely and BEFORE dark.seriously,kalau tak sampai sebelum gelap seriously cuak duduk dalam hutan tu.sebab scarrryyyy~!!!it's like nobody else ada kat dalam hutan tu.just us!dengan hujannya dengan kabusnya..kalau hilang ke,kalau ape2 jadi camne??


all in all alhamdulillah..me,nunun and eunice arrive at the foot of the mountain at 630pm.and the rest of the team arrived 5-10minutes after us.and the last team to arrive was at 8pm.just nice before it gets pitched black.but to sum it all..everyone was a survivor la.everyone was pushing the extra limit of their human power to survived the hike.tobat aku taknak pegi mount hiking dah kalau macam ni ghopenyee..hu hu..but it was a great experience.memang kalau tak kuat mentality,sure u akan decided to give up and berkampungla dalam hutan tu sambil mengharap ada helikopter boleh amek bawak turun..hee ;p so later that nite,we had barbeque.reward for us for getting out of the jungle ALIVE :P but by then most of us were too tired and decided to crash the bed instead.but i decided to lepak with the organizer.teman derang tuang2.haha.siot punya cha.ya.nun.alif ajak aku tuang2 plak.sebab diorang kata kat situ sejuk so nak bagi panas badan elok minum.huh!but of course la aku tak join ;p tapi join derang lepak2..borak2 makan chicken wings..pastu dah tak larat sangat badan ni rasa.so hit the sack at 1230am.the next morning,i was the earliest to wake up.sebab sepanjang duduk kat situ duk mandi air beku je.sebab malas nak beratur mandi water heater.giler panjangg queue! :P so nak merasalah water heater yang bila nak hidupkan kena pasang starter ngan gas pastu cucuh api.hoh!giler cam robinson's crusoe!he he..then semua orang dah bangun.makan nasi lemak.prize giving then ciao balik KL.penat gilerrr...tapi sebelum balik sempat pegi shopping sayur.ye,shopping sayur ye nuwen.kamu sure suke kalau pegi sini.sayur dia 17 paket rm10 je!!semua fresh okei!then roses pun 3 dozen rm10.memang shopping giler.beli strawberries,roses,veggies,tea,scones etc.then by 4 baru nak bertolak from Cameron.sampai umah just nice at 7pm.sangatttt penat!! sebab orang lain dah sampai umah since 2pm.kitorang je terlambat sket gara2 shopping :D


so begitula weekend ku di cameron highlands.ni bukan team buidling nama nye..team bullying.bully kami semua ke tempat yang sangatttt memenatkan dan membosankan.ye la..bangun2 je pegi mounthiking dari siang sampai malam.then esoknya dah balik.what the??lagi bagus pegi pantai ;P so here are some of the pics taken.enjoy! ;) (panjang giler entry kali nih :D )


raindrops falling on my head :)


8 kete semua skali ;)


baru sampai semua suka! :P


ibu mertua mu ;)


makan time


semua kebulur ;p


breakfast before panjat gunung


getting ready to go!


semua excited! ;)


ini bos ku ;)


permandangan indah dari puncuk gunung yang menakutkan ;p


kereta2 yang terlibat =D


farihan driverku yang cool lagi mereng.he he..


ladang teh lagi ye kawan2 ;p


gunung brinchang.mak kepada gunung irau.ha ha.


kaki bukit brinchang


sahabat lama dari uni.satu ofis lagi tauu ;)


2 dara pungutan.hehe.


warming up


joey,guide yang macho.he he..


pengembaraan bermula ;)



me and mummy eunice yang fit! ;)


ala2 pelakon LOTR.frodo.hoho.tableh blahhhh..


this one hell of a coolest forest man! ;)


arriving at the first peak : baby irau


first to arrive ;)


we made it to the peak!!


all in raincoats sebab hujan!


retreating and raining lagi! :(


coolest view of all.u can actually stand on that tree and floats above all trees ;)


survived and alive!! ;)


breakfast before heading back to KL.balik yeay!!!


the crews : lee lee,po po,teong teong,irene and joey ;)


joey comel yang tak mandi + irene budak muda yang badan semat and fit.ha ha XD


bosku buat teh tarik :P


teambuilding pun sambut birthdays =D yang kanan skali tu sv ku okei..


a round applause for all of us to made it to the peak ;)


best player : ONG, dapat sony ericson k series and digicam.mamat ni memang penyabar giler~!! dia sanggup tolong our project manager naik turun bukit dengan sabar giler.sebab team manager kami,edna, yang sangatttt 'lemah lembut' dan tak pernah pegi mount hiking okeii!! syabas ong!! ;)


kami semua =) (tak sabar nak balik.he he..)


leaving..


ladang teh everywhere!!



i like this one the most!cantik =)


me and nunun


so that's it.banyak lagi gambar.tapi tak letak semua.as usual.i always took pictures more than hundreds! ;p anyways,cameron is definitely a nice place to go.the climate and the view is uberr cantekkss!but if the weather sucks..janganlah pegi.buat sakit hati je ;p but i loveee the greeeennn view.sangatttt menenangkan.so yep.now i've updated about cameron.will update on dey's tag soon ;) and aysha's wedding.wahhhh i got like s0oo many weddings this month!! apekah?? ;p yosh!! it's weekends~!! have a nice weekends! much love xx

erinchunk circled @ 11:51 PM

2 people circled

Post a Comment