Monday, March 17, 2008

.fix me.the way it is.


woke up as usual.late.katil puaka.huhu.rushed to standard charted and i totally forgot that i need to beat the traffic.damn!stucked in the jammed packed traffic at pwtc.it's the third day.i am so not ready to face the days coming.lucky me,was sent to standard charted to support customer issue.texted him.nak bagi hilang tension tengok kereta taknak gerak2.i was a bit pissed.both at the traffic and him.why u hafta go!!grrrr~!!baru nak mengamuk sambil maki kat traffic yang macam siao tu..then he replied.made me smile at least.i even smiled when a car actually overtook my car up the bridge.what de?? punya kereta!tapi takpe.aku hepi.haha.


today i decided to turn over a new leaf.cepat tak aku berubah?bukan cepat.tapi aku kena!tak berubah pun..cuba je baru.harap2 dapat berubah.my mindsetting and thinking.penat..asyik hold back and pendam sorang2.buat ape kan??geram kat abang dah hilang.rasa lega sikit tau kamera tu ada kat dia.kalau tak memang serious aku hilang punca nak cari kat celah lubang cacing mana lagi ntah.entah bila dia nak pulangkan camera tu.still taknak mengaku dia yang amek!grrrr!@@ aku dah rindu nak tengok gamba2 tu..kalau hilang semua gamba tu..siaplah~!! aku tak maafkan dia sampai bila2!! *hoh!drama nye~!! ;p * harini memang penat.serious dah tak mampu duduk depan pc.hafta wait for 2 hours menatap pc yang "kau tengok aku.aku tengok ko" hoho.serious busan.almost hit my head on the table.tersengguk3 tahan ngantuk.decided to slap myself on the face.tengok2 jam dah pukul 12pm.(patutlaa..dah lapar) nak reenergize balik.nggeeee =D went lunch with sv.hoh! talking about sv.did i mention about having to study codes and explain line by line?!! seriously..freaked me out!! mr. sv suruh baca coding and explain kat dia.memang terkulat2 aku nak explain kat dia.dah dua hari duk stucked kat situ.ingatkan harini kena explain kat dia dah tadi.nasib baik pegi client's site.at least i have another task to do.sanggup support system daripada explain kat dia coding yang panjang lebar macam takde pucuk pangkal tu.


but from codes explaination jugakla buat aku rasa aku nak berubah.kena rajin.takde sape boleh maju kalau tak usaha kan?memang aku sedar..lately memang malas nak mam!! even helping out things kat rumah pun memang tak buat satu hape pun!! mama pun dah bising.i was like "huh?" blur giler.tatau nak start kat mana nak stop kat mana.keje2 umah memang tak abes2.ada je benda nak buat.kemas sana.kemas sini.sepah sana.sepah sini.pastu kemas balik.rumah ni macam hidup sendiri.benda mesti out of place.gerammm!! but that's not the point.the point is..MALAS. :P kalau rajin macam mana pun sure takde masalah kan? :D oh well,that is why i'm kicking my ass up right now.hoping esok boleh explain jugakla kat SV coding se-line dua.penat giler nak faham.kenapa dia loop 2 kali?kenapa tak sekali?kalau ikutkan hati nak aja aku cakap kenapa tak buat infinite loop je pastu tanya aku kenapa sistem ni tak stop2 running.haha!padan muka!sah2 aku jawab sebab ko mengong pandai2 letak looping sapa suruh?!! okei.dah mengarut.nilah keje aku.hari2 mengadap koding.pastu blur.pastu otak ni kan kalau korang bedah kepala.bawak kuar otak.perah semua isi otak ni.penuhhhh dengan ?????? and then dim,sql,string,recordsets,if else,do while loop,ntah ape2 ntah kuar.seriously.i am still clueless of what i'm doing for the past 6 months.haihh..sedar2 dah setengah tahun aku keje.ape aku dapat??


oh well that is why i wish you could fix me.cuba bawak2 bertanya kabar kawan korang sorang nih ;p agak2 nak ajak kuar karaoke tu calling2 la.agak2 nak pegi tony roma's tu bawak2la ajak kawan korang sorang nih.he he.oh well..i hope this is not the way it is.coz i want things to be MY way!aku kisah ape!!boleh ke tak boleh ke...aku nak jugak ;p betul tak?he he.so kenalah usaha kan?!!yosh~!!adeh..my back ached.nak tido lah.much love peeps.nite! xx


p/s:cepatlah dapat camera.nak bagi sneak preview sket..he he.oh harini hari terakhir aku makan my last piece of AVP.agak2 6 hari seminggu ke makan big apple.mana tak monts x macam jlo??hahahaha.

erinchunk circled @ 10:34 PM

0 people circled

Post a Comment