Friday, July 13, 2007

anytime now... ;)


wee~~!! anytime now..alang's gonna be in klia.anyways,i had been thinking..many thoughtful thoughts..like kenapa..orang tu dia rajin giler,tak tinggal solat and he/she had done everything she could.but still,she/he tak dapat apa yang dia nak. sedangkan pulak,orang yang otak memang power tuh tayah cite la..but then clubbing,minum arak,and buat2 benda tak elok..(bukan la kita ni tak buat benda2 tak elok..but like MAJOR benda tak elok ;D is considered here ) tapi still,dapat kejayaan yang takde orang boleh lawan..well,no offends.but this IS reality. not all,but there are segelintir like this.so i went and ask my dad..kenapa macam tu? s0o my wise man said :

Allah itu Maha mengasihi.kenapa dia buat macam tuh? sebab..mungkin Allah nak uji dia..adakah seseorang insan itu akan sedar bahawa walaupun dia melupakanNya,melakukan dosa tapi Allah masih mengasihinya..masih memberi dia peluang untuk memperoleh kejayaan.sedangkan yang bertungkus lumus itu tidak pernah melupakanNya..sering kali tidak putus asa..masih tidak mendapat kejayaan atau kenikmatan yang dikehendaki..maka Allah akan sentiasa mengasihi mereka.mungkin mereka-mereka ini tidak mendapat kejayaan yang dikehendakinya di dunia ini..tetapi di akhirat..insyaAllah,Allah mejanjikan kejayaan dan kenikmatan yang pasti..kerana sentiasa mengingatiNya dan redha dengan ketentuanNya.maka mereka yang tidak sedar diri itu pula,Allah juga akan berjanji..jika mereka melupakanNya..Dia juga akan melupakan mereka :)..


wow!! see...it's veryyy deep.i always sighed every time i didn't get what i want.i thought i've tried.but yet...things just won't go my way.so my dad taught me : SABAR :) hehe.i ni memang short tempered sikit.eh sikit ke?banyak kut ;p even tadi masa nak beli CD R/W i dah nak flipped dah!ye aa..kat upm,satu CD rm1 je..tapi tengok2 kat kedai tadi rm2.20!!wth??i was about to mengomel dah..but then i angkat casing dia,skali ada dua daaa ;p seee!!;D mane kesabaran ku itew??hahaha.and then my bro plak..is s0o NOT helping tau.i was driving..dia pegi side orang yang nak masuk lane and honked me! bukannye nak sokong i! i dah signaled tauuu!! i kan 'P'..kasi muka la sket..hehe.but all in all..ada hikmah disebaliknye rite :)


wow!!anytime now..like in less than 12hrs ;D i will be meeting my ssp gals!!yippie! sangat tak sabar pleasee~~!! i hope alang could go to.hafta call her tonite.finger crossed v i had been going out EVERY weekends since i got back from s.a.went out with shila like 3times.then went out with nadz,and then with my nipponism freaks, and esok plak nak pegi jumpa my ssp gals.and then like next week azz dah balik!
confirm she nak meet me up ;D kak mizz is getting engaged plak next saturday!! wahhhh~~!!i'm jobless and runnning out of cash!!ngeee =D i nak kawen orang kaya boleh?? ;p hahahaha.okei.gtg shower.got wedding bells to go tonite ;) tunggu saya hapdet pasal outing kami besok ye ;) toodles~


p/s:alang sampai esok so tak sempat nak join.sob2 :"(

erinchunk circled @ 4:40 PM

0 people circled

Post a Comment